Over Ladies Circle Belgium

Ladies Circle is een service club voor vrouwen tot 45 jaar.

We zijn internationaal georganiseerd en zijn in het jaar 1959 in Engeland ontstaan als vrouwelijk alternatief voor de Ronde Tafel.
Vandaag zijn we met ruim 12.000 leden wereldwijd, verspreid over 40 landen. In België hebben we 42 actieve clubs over het hele land, en tellen we méér dan 600 leden.

Ons motto is “Friendship and Service”.

Een keer per maand houden we een statutaire vergadering rond een gezellige dis, en bespreken we in alle vriendschappelijkheid agendapuntjes, organiseren we een activiteit of nodigen we een spreker uit.

Als serviceclub proberen we uiteraard ook ons steentje bij te dragen aan sociale projecten. Elke club heeft zo zijn eigen sociaal project waarvoor zij fundraisingactiviteiten organiseert, maar ook nationaal en internationaal steunen wij fantastische projecten !

Elk jaar is er een internationale jaarlijkse vergadering. Elk jaar is er ook een nieuw nationaal bestuur, met een nieuw jaarthema. Dit jaar is Isabelle Lievens (LC1 Tienen) onze nationale voorzitster. Hieronder licht ze het jaarthema toe.

Jaarthema 2017-2018

Lieve Ladies,

In de keuze voor mijn jaarthema heb ik me laten leiden door mijn ervaringen binnen Ladies’ Circle en door ‘Friendship and Service’, het schitterende motto van deze vereniging.

MAKE CHANGE HAPPEN

MAKE:
Omdat verandering niet tot stand komt zonder zelf enige inspanning te leveren, zonder zelf enige verantwoordelijkheid te nemen.
Omdat elk van ons zichzelf kan verrassen.
Omdat de voldoening evenwaardig is aan het engagement.
Omdat elk van ons naar eigen vermogen haar steentje kan bijdragen
Omdat onze kracht schuilt in de verscheidenheid van talenten.

CHANGE:
Omdat elke schenking, van financiële of andere aard deuren kan openen.
Omdat vriendschappen zorgen voor een verrijking van je eigen ik.
Omdat het opnemen van eender welke functie of taak misschien wel zorgt voor een gevoel van onzekerheid, maar je eigen grenzen wel verlegt.
Omdat elk contact, of het nu binnen of buiten de club is, binnen of buiten de zone of het nationale overstijgt, zorgt voor verruiming van de horizon.
Omdat elke band met een andere club, binnen of buiten de 4C1V de ogen kan openen en voor nieuwe initiatieven kan zorgen.
Omdat elk nieuw lid een club een nieuw elan kan geven.

HAPPEN:
Omdat niets onmogelijk is, als we er samen voor gaan.
Omdat er elk jaar weer ongelooflijk veel gerealiseerd wordt.
Omdat onze bijdragen wel degelijk voor verandering kunnen zorgen
…En dit in België reeds 50 jaar lang!

Verandering en evolutie is ook de leidraad van de kleurrijke achtergrond. Deze verwijst naar de Russische kunstenaar Wassily Kandinsky, maar is een eigen interpretatie van één van mijn zonen. Verschillende kleuren die elk op zichzelf bestaan, krijgen een ander uitzicht als ze op elkaar inspelen en elkaar beïnvloeden.

MAKE CHANGE HAPPEN in ‘Friendship and Service’

Een motto, verbonden met mijn kindertijd en mijn jeugd; een motto dat de voorbije twaalf jaar steeds meer betekenis gekregen heeft.

Een motto dat elkeen van jullie oproept om op te staan en vraagt naar jullie engagement om mee te helpen die verandering mogelijk te maken, zoals duizenden ladies dit de voorbije vijftig jaar reeds gedaan hebben.

So, ‘Let’s Unite’ and ‘Live, Laugh and Love’ to ‘Make Change Happen’!

Yours in Friendship and Service,
Isabelle Lievens, President LC Belgium 2017-2018