Loading...
Muco Vereniging2019-04-25T17:36:42+00:00

Nationaal Service Project 2015-2017

De Muco Vereniging was ons nationaal service project van 2015 tot 2017. Het project werd ingediend door LC3 Oostende.

Mucoviscidose (muco) is de meest voorkomende levensbedreidgende erfelijke ziekte in België. Elke week wordt ergens in België een kind met muco geboren. 1 op de 20 Belgen is drager van het muco-gen en kan de ziekte dus doorgeven aan zijn kinderen. Meer dan 1250 kinderen, jongeren en volwassenen hebben muco.

Als je muco hebt, blokkeert taai slijm de ademhaling en spijsvertering. De meest voorkomende symptomen zijn chronische luchtweginfecties, longonstekingen, slijm dat moeilijk opgehoest wordt, een vette stoelgang, buikpijn, groeiachterstand en abnormaal zout zweet.

Muco genezen is spijtig genoeg nog niet mogelijk. Toch zijn kinderen, jongeren en volwassenen met muco 3 à 4 uur per dag bezig met hun therapie, om te symptomen te behandelen en waar mogelijk te voorkomen. Elke dag opnieuw Aerosols, kiné, tientallen pillen, hoge dosissen antibiotica en allerlei medicijnen om complicaties te behandelen. Mucopatiënten vechten elke dag tegen de ziekte, in de hoop dat in de nabije toekomst nieuwe behandelingen de ziekte zullen kunnen stoppen of zelfs genezen.

De mucovereniging zet zich in voor een beter en langer leven voor alle mensen met muco in ons land.

Ladies’ Circle Belgium ondersteunt 3 projecten dankzij allerlei acties, giften en donaties:

  • Ademtherapie
  • Onthaalkit: beoogt baby’s met muco een goede start te geven
  • Een ziekenhuisbed met een sterretje

Op twee jaar tijd (2015-2017) heeft Ladies’ Circle Belgium een bedrag van 74.588,73€ euro kunnen schenken aan de Muco Vereniging.