Loading...
Over Ladies Circle2019-04-08T21:06:49+00:00

Over Ladies Circle Belgium

Ladies Circle is een service club voor vrouwen tot 45 jaar.

We zijn internationaal georganiseerd en zijn in het jaar 1959 in Engeland ontstaan als vrouwelijk alternatief voor de Ronde Tafel.
Vandaag zijn we met ruim 12.000 leden wereldwijd, verspreid over 40 landen. In België hebben we 44 actieve clubs over het hele land, en tellen we méér dan 650 leden.

Ons motto is “Friendship and Service”.

We organiseren elke maand een statutaire vergadering waarbij er lokale, nationale en internationale agendapunten besproken worden, organiseren we een activiteit om aan fundraising te doen voor onze goede doelen of nodigen we een interessante spreker uit.

Als serviceclub proberen we uiteraard ook ons steentje bij te dragen aan sociale projecten. Elke club heeft zo zijn eigen sociaal project waarvoor zij fundraisingactiviteiten organiseert, maar ook nationaal en internationaal steunen wij fantastische projecten !

Elk jaar is er een internationale jaarlijkse vergadering. Elk jaar is er ook een nieuw nationaal bestuur, met een nieuw jaarthema. Dit jaar is Joyce TAHON (LC30 Wetteren) onze nationale voorzitster. Hieronder licht ze het jaarthema toe.

Jaarthema 2018-2019

We’re all stars, we all shine

‘We’re all stars’ omdat we stuk voor stuk dames zijn met ambitie en een doel voor ogen. Naast het vinden van een goede work – life balance, slagen we er daarnaast ook in om tijd vrij te maken om ons in te zetten voor het goede doel door aan fundraising te doen. Wist je dat alle leden van Ladies Circle Belgium samen in het afgelopen statutair jaar april 2017 – maart 2018 maar liefst 370.000 euro aan goede doelen geschonken hebben?

‘We all shine’ omdat we trots zijn om lady te zijn en dat zie je! Kijk maar eens naar al die stralende gezichten op de foto als we een cheque overhandigen aan een goed doel. We voelen dit niet aan als een opdracht. We geven met veel plezier verenigingen een duwtje in de rug door middel van financiële of materiële steun. Daarnaast steken we ook vaker en vaker een helpende hand toe als vrijwilliger.

Yours in friendship & service

Joyce Tahon

President Ladies Circle Belgium 2018-19